Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ !

                       Κάποιοι να µας φυλάνε!

Ποδοσφαιριστές µε προσωπική φρουρά. Αυτό δεν το έχουµε δει µέχρι τώρα, αλλά οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν πως ένα τέτοιο ενδεχόµενο µόνο στον χώρο της επιστηµονικής φαντασίας δεν ανήκει. 
Οι πληροφορίες που είδαν το φως της δηµοσιότητας χθες αναφέρουν πως ο Αντώνης Νικοπολίδης ζήτησε ήδη τη συνδροµή της ΕΛ.ΑΣ., αφού τα τελευταία 24ωρα έχει δεχτεί απειλητικά µηνύµατα. 

Εδώ και χρόνια, συγκεκριµένα από το 2004 όταν αποχώρησε από τον ΠΑΟ και µετακινήθηκε στον Πειραιά, ο πρώην διεθνής γκολκίπερ έχει γίνει αρκετές φορές στόχος οπαδών των Πρασίνων. Χωρίς όµως µέχρι σήµερα να έχει δεχθεί επιθέσεις (φραστικές ή άλλες) εκτός γηπέδων. Κάτι που, όπως όλα δείχνουν, έγινε τα τελευταία 24ώρα. 

Από την πλευρά της, η Αστυνοµία παρακολουθεί όλα όσα συµβαίνουν τις επόµενες ώρες του ντέρµπι και ειδικά τις επιθέσεις µε γκαζάκια (στα γραφεία της ΕΠΟ, της Σούπερ Λίγκας) αλλά και την επίθεση στην πολυκατοικία όπου διαµένει ο Βασίλης Τοροσίδης. 

Η Αστυνοµία φοβάται τις αντιδράσεις απέναντι σε αυτές τις ενέργειες. Μπορεί να µην είναι γνωστή η ταυτότητα τωνπροσώπων που πραγµατοποίησαν τις επιθέσεις, στην ΕΛ.ΑΣ. – και όχι µόνο – όµως έχουν την αίσθηση πως ανήκουν στον ΠΑΟ. Οι πληροφορίες τώρα από την Παιανία θέλουν την ΠΑΕ Παναθηναϊκός να διαθέτει προσωπική φρουρά στους Σισέ, Νίνη και Λέτο, όταν αυτό κριθεί σκόπιµο. Οι τρεις συγκεκριµένοι παίκτες βρέθηκαν στο µάτι του κυκλώνα το Σάββατο στο «Γ. Καραϊσκάκης» και όπως είναιφυσικό, αν υπάρξει οποιαδήποτε προσπάθεια αντεκδίκησης, αυτοί – σύµφωνα µε ανθρώπους της ΕΛ.ΑΣ. – είναι οι πιο επικίνδυνοι να τη δεχτούν. 

Μια ακόµη παράµετρος αυτής της υπόθεσης είναι το γεγονός πως στην Αστυνοµία περιµένουν οι όποιες αντιδράσεις να εκδηλωθούν µετά την ανακοίνωση της πιθανής τιµωρίας της ΠΑΕ Ολυµπιακός και των παραγόντων της από την Πειθαρχική Επιτροπή (αύριο). 

ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ
Στο µεταξύ µεβαριές ποινές απειλούνται από την Πειθαρχική Επιτροπή η ΠΑΕΟλυµπιακός, ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Τάσος Μητρόπουλος που κλήθηκαν σε απολογία για αύριο. Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας κ. Εµµανουήλ Αντωνακάκης αναφέρει στην έκθεσή του ότι «περίπου 1.000 οπαδοί επιτέθηκαν µε πρωτοφανήαγριότητα και µανία κατά των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού, τους οποίους εξυλοκόπησαν και ετραυµάτισαν». Οσον αφορά τον κ. Μαρινάκη απειλείται µε ποινήαπαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους και βαρύ χρηµατικό πρόστιµο, αφού – σύµφωνα µε τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα – «δεν ετήρησε τους κανόνες του φιλάθλου πνεύµατος και δεν συµµορφώθηκε µε το καταστατικό, τους κανονισµούς, τις οδηγίες και εγκυκλίους της ΕΠΟ, και δεν επροστάτευσε το κύρος και τηναξιοπιστία του αθλήµατος του ποδοσφαίρου, ως είχε υποχρέωση,αλλά το εδυσφήµησε µε ενέργειες και πράξεις που δηµιουργούν στο φίλαθλο κοινό και στην ενγένει κοινή γνώµη αίσθηµα απαξίωσης και αποστροφής προς το ποδόσφαιρο, µε συνέπεια την άρνηση εκ µέρους του κοινού, παρακολούθησης των αγώνων ποδοσφαίρου και προσέλευσης στα γήπεδα». Ο Τάσος Μητρόπουλος κατηγορείται γιατί «καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα εξύβριζε µε διάφορες φράσεις τον Σωτήρη Νίνη και µετά την επίτευξη του δευτέρου τέρµατος της οµάδας του αποπειράθηκε να βιαιοπραγήσει κατά του Σεµπαστιάν Λέτο». 

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Επιβαρυντική για τον Ολυµπιακό είναι και η έκθεση της Αστυνοµίας Πειραιά, για όσα έγιναν το Σάββατο. Η έκθεση αναφέρει: 

Τα περίπου 920 βεγγαλικά και τις 200 κροτίδες που ρίχθηκαν στη διάρκεια του αγώνα. 

 Την επίθεση στον Σισέ από 2 πρόσωπα, ένα εκτων οποίων φορούσε γιλέκο σεκιούριτι. 

Την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο 700-800 οπαδών του Ολυµπιακού, εκ των οποίων 100 προπηλάκισαν 6-7 παίκτες του ΠΑΟ και χειροδίκησαν εις βάρος 2-3. 

Τον εκνευρισµό του Λέτο που επιχείρησε να πάει στα αποδυτήρια του Ολυµπιακού. 

 Την αιφνιδιαστική κίνηση παικτών του ΠΑΟ στα αποδυτήρια, όπου διαπληκτίσθηκαν µε παράγοντες του Ολυµπιακού. 

ΤΑ ΝΕΑ ΟΝLINE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου